Tantra

het pad naar een hoger bewustzijn

The Secret en Tantra

Het boek en de film "The Secret" van Rhonda Byrne en de theorieën van Abraham Hicks (Esther Hicks) zijn wereldberoemd geworden. Beide theorieën zijn gebaseerd op de wet van de aantrekkingskracht. De wet van de aantrekkingskracht wordt door beiden zo uitgelegd dat men door het hebben van positieve gedachten, positieve dingen kan aantrekken, en door het denken aan wat men wil bereiken, dit ook kan bereiken. Wie wil nou geen succes, gezondheid, liefde en welvaart? En het zou allemaal mogelijk zijn door, kort samengevat, positieve gedachten die het doel voor ogen hebben, maar eigenlijk met name door het denken en voelen alsof men het doel al bereikt heeft.

In één van onze eerdere artikelen hebben wij gesproken over de originele Tantra en het doel hiervan. Wij spreken hier dan over Tantra van het zogenoemde linkerpad. Het rechterpad wordt met name bewandeld in het Westen, waar men vormen van Tantra praktiseert die in wezen niet direct met de originele Tantra te maken hebben. Ook Tantra, mits de Tantra van het linkerpad hierbij wordt uitgeoefend, biedt de mogelijkheid om uw doelen te behalen.

Welnu, wat hebben "The Secret" en Tantra (verder) met elkaar te maken? Het universum werkt op mysterieuze wijze. Denkt u een rode auto te willen kopen, dan zullen u waarschijnlijk meer rode auto's opvallen. Ja, gedachten kunnen veel sturen. We kunnen ook de veel genoemde "energie" aanhalen. Hetgeen wat u met uw gedachten energie geeft, daar zal meer focus op liggen en het zou ervoor kunnen zorgen dat u er vaker mee aan de slag gaat. Ook geloof heeft hier mee te maken. Mensen zoeken naar hoop en geloof, immers, hoop doet leven. Zo is het succes van "The Secret" makkelijk te verklaren. Want is het succes van "The Secret" ook bewezen? Heeft u inderdaad die rode auto weten aan te trekken met uw gedachten?

Wat veel mensen niet weten is dat de theorie van "The Secret" gebaseerd is op het linkerpad van de Tantra, op het idee van het behalen van doelen en het aantrekken van positiviteit. Een bijkomstig effect van de originele Tantra is een vergrote hersenactiviteit, ofwel het bereiken van Verlichting. Allerlei spirituele capaciteiten nemen toe. Dit kan zorgen voor een positieve flow in het leven. Het is echter niet hetgeen wat de positiviteit naar u toetrekt. De hersenen zijn een cruciaal onderdeel bij het manifesteren van positiviteit, maar het is de seksuele energie die vrijkomt bij een orgasme, de zogeheten kundalini-energie, die daadwerkelijk de kracht heeft om hetgeen u wilt aan te trekken. De originele Tantra ziet er op toe om die energie zoveel mogelijk door uw aura op te laten nemen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de exacte eigenschappen van deze energie, maar dat Tantra, mits goed uitgeoefend, uw doelen wel laat manifesteren is zeker. Waarom de wet van de aantrekkingskracht niet werkt wanneer men dit enkel door middel van gedachten probeert uit te voeren, is omdat de wet van de aantrekkingskracht gebaseerd is op "quantumverstrengeling" hetgeen zeer kort uitgelegd betekent dat er deeltjes met elkaar verstrengeld zijn. Dit kan niet plaats vinden door enkel aan iets te denken. Tantra maakt dit echter wel mogelijk; the secret tot de uitvoering van de wet van de aantrekkingskracht. Hier zullen we in een volgend artikel dieper op in gaan.