Tantra

het pad naar een hoger bewustzijn

Misbruik van tantra

Naast het geven van meer informatie over tantra willen wij u middels deze website ook informeren over het misbruik van tantra.

Het komt, om verscheidene redenen, te vaak voor dat de term "tantra" verkeerd gebruikt wordt of erger, zelfs misbruikt wordt. Het is tegenwoordig vrij populair om uit commercieel oogpunt de term "tantra" aan diverse behandelingen te verbinden. Sommige van de moderne oefeningen die men met tantra associeert zijn enkel gericht op genot met een spiritueel tintje en worden gegeven door mensen die weinig kennis of ervaring hebben over de oorspronkelijke en authentieke facetten van de tantra. Behandelingen zoals "tantramassages", "tantrayoga", en "yonimassages" zijn voorbeelden van populaire en commerciële benamingen waarin tantra wordt genoemd, maar die werkelijk niks met de oorspronkelijke tantra te maken hebben.

Ook zijn er diverse workshops waarbij men onjuiste informatie krijgt omtrent tantra. Als gevolg hiervan komt het dan ook vaak voor dat iemand integer denkt de tantra te beoefenen terwijl dit in feite een erotische handeling of een vorm van prostitutie is. Alhoewel tantra in de Westerse wereld met seksualiteit geassocieerd wordt, wegens achterhaalde paradigma's, draait het hier totaal niet om.

Helaas komt misbruik ook vaak voor. Er zijn charlatans die bewust de term "tantra" gebruiken om anderen te misleiden tot seksuele handelingen en enkel op hun eigen genot uit zijn.
Dit is natuurlijk werkelijk onacceptabel. Wij zijn dan ook van mening dat de controle te allen tijde bij de cliënt moet liggen.

Graag laten wij u weten dat u, alvorens een tantra-behandelaar te bezoeken of bij twijfel van de waarachtigheid van uw tantra-behandelingen, altijd contact met ons kunt opnemen voor verdere toelichting of consultatie.